În prima lună de viață a bebelușului mama învață multe lucruri, mai ales dacă este primul copil. Astfel, la următorii va ști exact ce și cum trebuie făcut. Multe am învățat și eu și vreau să împărtășesc cu voi și bune și rele.

1 LUNĂ – Cum ne-am petrecut-o

În prima lună de viață a bebelușului mama învață multe lucruri, mai ales dacă este primul copil. Astfel, la următorii va ști exact ce și cum trebuie făcut. Multe am învățat și eu și vreau să împărtășesc cu voi și bune și rele.

În prima lună de viață a bebelușului mama învață multe lucruri, mai ales dacă este primul copil. Astfel, la următorii va ști exact ce și cum trebuie făcut. Multe am învățat și eu și vreau să împărtășesc cu voi și bune și rele.

Ieri, puiul meu a împlinit o lună de viață. A fost o lună plină de peripeții, mai stresantă la început din cauza problemelor cu alăptatul, dar a fost frumoasă!

Vreau să vă spun că sunt o mămică norocoasă pentru că puiul meu este sănătos, mănâncă bine și doarme la fel de bine.

În această lună am învățat multe despre fetița mea, ce îi place și ce nu îi place. Vă pot spune că îi plac băile fierbinți (dacă e apa de băiță puțin mai rece face scandal), îi place să stea cu capul ridicat (deși e mititică își ține foarte bine capul), îi place să adoarmă la sân și îi place să se plimbe cu mașina.

Dacă ar trebui să o iau de la capăt următoarele lucruri le-aș face mult mai bine.

Aș ști cum să îmi alăptez copilul încă din prima zi.

După cum v-am mai spus și aici, noi abia în a 2-a săptămână de viață am început alăptarea cu ajutorul unei consiliere în alăptare. Dacă bebelașul este pe drum vă sugerez să vă documentați cât se poate de bine despre alăptare și să cereți ajutor dacă aveți probleme. Este mult mai ușor și pentru mamă și pentru bebe dacă el este alăptat … și îi oferiți plăcerea de a adormi la sân.

Aș sti ce hăinuțe să îi cumpăr și câte.

Noi am început direct cu hăinuțe mărimea 56, dar acum trebuie să trecem la 62 pentru că nu ne mai încap cele vechi.

În primul rând vă sfătuiesc să luați body-uri care se închid peste piept cu capse și nu din cele care se trag pe cap. Este mult mai ușor de îmbrăcat bebele cu aceste body-uri. Bebelina mea nici nu plânge când este îmbrăcată.

De asemenea să vă cumpărați haine cât pentru vreo 8-10 schimburi. Noi am avut zile în care am schimbat toate hainele și de 4 ori pentru că se murdăreau de caca ieșit din pampers (și am schimbat pampersul des), dar am avut și multe zile în care hainele rămâneau curate. Oricum, mai bine să fie decât să nu fie.

Eu îmi făcusem calcule că voi ține copilul fie în body cu pantalonași, fie în șalopetă. În maternitate însă am văzut că și sub șalopetă le dădeau body așa că am păstrat obiceiul. Țineți cont și de asta când vă calculați necesarul de hăinuțe.

Un alt lucru pe care l-aș cumpăra ar fi în sac de dormit. Cum au început durerile de burtică, căldura la nivelul burticii îi liniștește foarte mult. Fata mea doarme foarte bine în port-bebe (tot un fel de săculeț, dar de scos afară) într-o cameră mai răcoroasă. În weekend vreau să merg să îi iau un sac pentru a o ajuta să se liniștească.

Aș ști ce produse de toaletă îi trebuie.

Deși am vrut să folosesc doar unt de cocos pe pielicica fetiței mele, nu s-a putut. În primul rând, dacă folosești pamperși nu ai nici o șansă de a combate eritemul fesier doar cu ulei de cocos. Fără bepanthen zona întimă a fetiței ar fi plină de bubițe.

De asemenea, uleiul de cocos nu face față iritatiilor pielii, mai ales de pe față. Fata mea are piele mai sensibilă și e plină de bubițe, deși folosim crema tratament de la A-Derma.

Aș ști cum să ajut copilul să treacă cu bine peste colici.

La noi, cele mai bune remedii pentru crampele abdominale sunt alăptatul și dormitul pe pieptul meu, aproape de inimă. Trebuie să vă precizez că eu am mare grijă la alimentație, mănânc numai fierturi (carne, morcovi, cartofi, puține rădăcinoase în supă), ouă, lactate, banane (cu moderație), mere (doar în compot fără zahăr sau la cuptor), făinoase și mai rar, spanac. De băut, pe lângă lapte și apă beau și ceai de fenicul pentru a avea destule resurse pentru fetița mea.

Ce am mai văzut că ajută sunt băile fierbinți și dormitul la căldurică, în port-bebe. Poate voi mai încerca și pernița cu sâmburi de cireșe care am auzit că ar fi de mare ajutor.

Cam atât am învățat eu în această lună, pe lângă schimbatul de scutece și făcutul de baie. Voi ce ați învățat în prima lună alături de copil?

Advertisements

Lasa un mesaj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s