Supă cremoasă de mere

Când eram mică bunica mea îmi tot făcea supe de diferite fructe, iar cea de mere o făcea cel mai des. Preferata mea era cea de cireșe, dar cum nu este sezonul lor și cum atunci când alăptezi este recomandat să mănânci mere fierte m-am gândit să îmi incerc norocul. Al meu soț nu este fan de "compot cu smântână", așa numește el supele de fructe.

Când eram mică bunica mea îmi tot făcea supe de diferite fructe, iar cea de mere o făcea cel mai des. Preferata mea era cea de cireșe, dar cum nu este sezonul lor și cum atunci când alăptezi este recomandat să mănânci mere fierte m-am gândit să îmi incerc norocul.
Al meu soț nu este fan de “compot cu smântână”, așa numește el supele de fructe.

 

Supă cremoasă de mere

Ingrediente:

2 linguri de zahăr
6 mere
250ml smântână pt frișcă
scorțișoară
cuișoare
esență de vanilie
1 lingură de făină

Pași de urmat:

1. Merele se curăță de coajă și de cotor și se taie cubulețe.
2. Zahărul se caramelizează în oala în care vrem să facem supa.
3. După ce s-a caramelizat tot zahărul îl stingem cu apă (mare atenție să nu vă ardeți).
4. Se adaugă merele, esența de vanilie și condimentele (le puteți folosi fie măcinate, fie întregi dar atunci trebuie să le pescuiți din supă – eu alăptez așa că nu am folosit condimente).
5. După ce s-au fiert bine merele se adaugă smântâna amestecată cu lingura de făină. Puneți un polonic de zeamă de supă peste frișcă înainte de a o pune în supă pentru a nu face cocoloașe.

Informații adiționale:

Puteți folosi mai mult zahăr dacă vreți, eu l-am folosit doar pentru puțină aromă de caramel.

Poftă bună!

Advertisements

Lasa un mesaj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s